Maak kennis met het Lumbalumba Diving Team!

 
Een presentatie van de mensen die uw verblijf zo komfortabel, plezierig en prettig mogelijk zullen maken.
Maak kennis met "Het TEAM"Kres

Kres is onze jongste gids en al bij ons sinds 1998. Bijzonder leergierig en ambitieus denken we dat het niet lang zal duren voordat hij zelf duik instructuer is. Kres is een vriendelijke en frisse persoonlijkheid. Altijd een genoegen om in zijn gezelschap te vertoeven.

De meest charmante duikgids waar u ooit mee gedoken heeft. Al vanaf het begin bij ons, en met grote kennis over wat we hier aan onder en boven waterleven hebben. Haar altijd aanwezige enthousiasme zal een indruk achterlaten die u niet licht vergeet. Sinds November 2001 is ze moeder van Tiara en kan ze bijna niet wachten ook haar dochter de onderwater wonderen van Bunaken te laten zien.

Maria
Duikgids, bootkapitein, adviseur, regelaar van vergunningen, directeur en soms bij vergissing ingenieur. Ook nog Maria's echtgenoot en Tiara's vader. Dit zeer gewaardeerde multifunctionele personeelslid is bij ons vanaf het allereerste begin. Of u nu met hem gaat duiken, boodschappen doen, een landtoer, of gewoon een praatje maakt, u komt altijd terug met meer kennis.
Maxi

Heeft een midden management functie. Zijn kommunikatie vaardigheden zijn goed ontwikkeld en hij heeft een goed beeld van wat we hier aan het opbouwen zijn. Hij is zeer multifuncioneel, kan duiken is een prima bartender. Samen met Maxi, regelt hij veel onvermijdelijk papierwerk met de diverse lokale instanties. Hij heeft veel interesses en weet een hoop van muziek. Als je eenmaal aan de praat bent met hem, trek dan minimaal een uur uit!

Revol

Sadat is de kapitein. Zijn rustige aanwezigheid achter het roer geeft u een vertrouwd en zeker gevoel terwijl hij naar de volgende duikstek vaart. Hij begon bij ons als dekhulp al 12 jaar geleden maar na 4 jaar wilde hij meer vaar ervaring op doen en zijn vader helpen die visser is. Nu is hij terug en het is alsof hij nooit weg is geweest. Altijd in voor een grol en een grap is hij iemand waar u met plezier aan terug zult denken.

Sadat

John is samen met Marthin de spil in de keuken. Alle prachtig opgemaakte appetizers, zijn bijvoorbeeld zijn creaties. Samen met Marthin vormt John een ijzersterk team die u veel genoegen zal geven.

John

Rollie is de grote hulp in de keuken. Zeer leergierig heeft hij snel de vaardigheden opgepikt die zoal in een keuken van pas komen. Naast het volledig maken van het keuken team, is Rollie ook een echte bakker. De verse broodjes en veel van de verjaardags taarten komen van zijn hand.

Rollie

Is onze eerste klas chefkok. In zijn open keuken bereidt hij samen met John fantastische maaltijden en is tevens een Meester met de barbeque. Hij kent vele recepten uit binnen en buitenland. Marthin moet je niet over praten maar eenvoudigweg geproeft hebben...

Marthin
Is het hoofd van de huishouding. Veschoont uw beddegoed, poetst de badkamer en doet de was. Als u iets nodig heeft of iets anders wat uw verblijf aangaat, vraag het Selvie en zij lost het op. En ze spreekt zeer goed Engels!
Selvie

Conny is onze grote hulp in het kantoor en verzorgt een flink deel van de adminstratie. Zij houdt uw duiken bij en versnaperingen, controleerd de voorraadlijsten en regelt de rekening aan het eind van uw verblijf. Ze werkt al vele jaren met ons en is voor vele van onze terugkerende gasten een zeer bekend gezicht in Lumbalumba Diving.

 
Conny

Jhoni, Emanuel, Freddy, Denny,Theo en Henkie zijn de poortwachters. Samen met Jodie de waakhond, zijn zij het bewakings team en houden ze een oogje in het zeil op een 24 uurs basis. Manado is een erg veilig gebied maar het is altijd een goed gevoel dat er iemand waakt terwijl wij slapen.

 
Security-Team

Frengky begon als dekhulp en snorkelgids zijn loopbaan bij ons. Al vanaf de oppervlakte, terwijl hij aan het snorkelen was, vondt hij zulke kleine beestjes dat sommige duikers hem vanaf die positie als gids wilde terwijl zij doken! Hij ging daarna snel, cum laude, door z’n duiktraining en is nu een full time en uitstekende gids. Buiten duiken blinkt hij uit in bepaalde artistieke gaven. Veel van onze gasten gaan naar huis met prachtig houtsnijwerk of een “1 dags tattoo” op hun schouder, gemaakt door Frengky.

Frengky

Ricky is op het moment onze jongste medewerker. Hij begon in de tuin en deed vele kleine klusjes in het resort. Maar de zee riep en voor vele van onze terugkomende gasten is hij al een vertrouwd gezicht op de duikboot. Hij is de dekhulp wat inhoud dat hij uw flessen wisselt, helpt met het optuigen en, indien nodig, mee gaat snorkelen. Volgende stap is natuurlijk duikgids en het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat u hem ook onder water tegenkomt.

Ricky

Odeng is een uitstekende timmerman, hij kan van alles bouwen, repareren en verfen. Het is te veel om op te noemen. Hij is samen met Tommy een belangrijk deel van de staf, Hoewel we altijd zo goed mogelijk bouwen, maakt het klimaat in de tropen het moeilijk om het in goede conditie te houden en onderhoud is zeer belangrijk. U zult hem waarschijnlijk op vele verschillende plekken tegen komen. Buiten dit alles is hij ook nog Selvie’s echtgenoot.

 
Odeng

Tommy is het hoofd van de technische dienst. Hij is zijn eigen personeel en chef en tevens onze meest senior werknemer. Elektrische problemen, geen water of onderhoud, Tommy klaart het altijd in een wip. Mocht je je hier ooit afvragen wie die rustige man met die grote glimlach is?......Juist dat is Tommy!

 
Tommy

Judith, Eki, Donna & Lou vormen het Tuiniers Team. Hoewel we, met 5 bungalows, een klein resort zijn, hebben we met meer dan 3.5 hectare een erg grote tuin. Er is een grote variatie aan fruit en specerij bomen, palmen, orchideen, visvijvers met waterval, een kruidentuin en deel is ook nog bos met enkele honderden waardevolle mahonie en teakbomen. Het is eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Daar het resort op een berghelling ligt, is het landschap van nature al spektakulair en het is altijd een genot er door heen te wandelen. Alles groeit snel in de tropen en dagelijks onderhoud door ons Tuiniers Team is van het grootste belang om het allemaal in tip top conditie te houden. Judith is altijd druk bezig met snoeien en het creeren en aanplanten van nieuwe bloembedden. Lou en Donna zijn meestal druk bezig met het maaien van de gazons en Eki, die er al vanaf het begin bij is, houdt goed overzicht en helpt waar dan ook nodig. Zij zijn mischien niet zo duidelijk aanwezig als bijvoorbeel de duikgidsen, maar het resultaat van hun harde arbeid is iets waar u uw hele verblijf bij ons van zult genieten!  

gardenteam at lumbalumbadiving
Top: Lou and Judith
Down: Eki and Donna

Oeps ........, bijna deze twee vergeten. Juud & Roel, twee Nederlandse Padi duikinstructeurs. Voorheen actief op de Maladiven en Sri Lanka zijn ze in 1996 begonnen in Indonesie met hun Tasik Ria Diving Centre. Nieuwe doel is nu het creeren van de ultieme duikdroom: "LUMBALUMBA DIVING”. Samen met hun toegewijde staff zullen ze altijd hun uiterste best doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zeer betrokken bij de prachtige onderwater natuur hier, zien ze de conservatie van Bunaken's riffen als een doel op zich. Waarschuwing: Als u eenmaal een keer bij ze geweest bent wilt u waarschijnlijk terug komen!


Lumbalumba Diving, Manado, Indonesia. Roel en Juud

Juud & Roel (klik om te vergroten)
En dan nu de laatste maar zeker niet de minste!!: Marcell, Tiara, Frank, Nathan & Cici, Hier met een hoop plezier aan de rand van het zwembad, terwijl ze zwemles van ons krijgen. Zij zijn enkele van de kinderen van het Team. In dit geval, Kres, Maxi & Maria, Revol, Conny en Marthin. Ze maken (nog) geen deel uit van het Team maar zij behoren wel tot de generatie waar we de prachtige koraalriffen van hebben geleend en waar bescherming en conservering eigenlijk over gaat. Waneer wij er niet meer zijn moeten zij de boel overnemen om de onderwaterwereld aan uw kinderen te laten zien. Zij zijn 1 van de meest belangrijke redenen waarom we onze riffen in stand willen houden….
Marcell, Tiara, Frank, Nathan and Cici ( klik om te vergroten)
Logo

LUMBALUMBA DIVING
- The diving with a difference -

PO Box 1721, Manado 95017
North Sulawesi, Indonesia
Tel. 62 - 431 - 838 440 ( Office )
62 - 431 838 441 ( Reception )
Cell Ph. 62 -(0)81 2430 2974
62 - (0)81 2430 2975
info@lumbalumbadiving.com
www.lumbalumbadiving.com
LUMBALUMBA DIVING

Duik Resort in
Manado, Noord-Sulawsie, Indonesië


TESTIMONIALS
FLESSENPOST

RainbowKlik de link in de kaart om te zien wáár in Manado, Noord-Sulawsie, Indonesië, we ons precies bevinden.

Wist u dat........?

"Lumbalumba" DOLFIJN betekend in het Indonsisch. Leer meer over Dolfijnen en Walvissen.


U op ongeveer 30 verschillende plekken kunt duiken bij LumbaLumba Diving en we ontdekken nog steeds nieuwe stekken. Klik Duiken voor meer informatie.


Bekijk de prachtige foto's gemaakt door Opo Laut!