OVER MANADO (Dutch)


Manado is de hoofdstad van Noord-Sulawesie en met haar ongeveer 450.000 inwoners meer dan een middelgrote stad. Met aan de ene kant de Celebes Zee, (met Bunaken Marine Park), en aan de andere kant prachtig groen begroeide hooglanden en úitstekende vulkaan toppen, biedt Manado één van de meest welvarende en spektaculaire aangezichten die in Indonesië te vinden zijn.
Het Minahasa district vormt het achterland van Manado en herbergt zeer vruchtbare gronden. De cultivatie van kokosnoot, kruidnagel en nootmuskaat heeft in het verleden grote rijkdom gebracht in Manado en de Minahasa. Geen wonder dat in de koloniale tijd, Nederland in Manado, een strategisch en belangrijk fort had. Waar de eerste 200 jaar, van in totaal 400 jaar kolonialisme, vooral in het teken stond van handel en oorlog, begon, begin 1800, de missie een rol te spelen met snelle en massale "bekeringen" tot het Protestantisme. Het Christelijke geloof werdt een belangrijk deel van de Manadonese identiteit en maakte dat de bevolking zich nauwer verband voelde met de Europese cultuur. In het begin van 1900 was de gezondheidszorg, scholing en infrastructuur op een beduidend hoger niveau dan in andere delen van het land. In 1930 had de Minahasa en Manado het hoogst aantal mensen dat kon lezen en schrijvenin Indonesië. Na de Japanse invasie, de Nederlandse pogingen de macht weer in handen te krijgen en de vele revolutionaire ontwikkelingen die uiteindelijk leiden tot onafhankelijkheid in 1949, had de Minahasa lange tijd de bijnaam van "twaalfde provicie van Nederland". Maar veel van dat is lang geleden en vergeten. Het gesprek van de dag richt zich nu voornamelijk op economische ontwikkeling. Het meerendeel van de bevolking heeft nog steeds het Christelijke geloof en alleen dat maakt Manado al uitzonderlijk in Indonesië dat overwegend Islamitisch is. Manadonezen en Minahasers zijn vriendelijk, extrovert en houden van een lolletje. Ze zijn verzot op zingen en in het hele land staan ze bekend om hun zang kwaliteiten. De grote rijkdom en diversiteit van het onderwaterleven in Bunaken Marine Park, zijn de belangrijkste redenen dat toerisme nu groeit en bloeit in Manado en markeren een nieuw tijdperk in dit stukje paradijs op aarde. Contact onsLogo

LUMBALUMBA DIVING
- The diving with a difference -

PO Box 1721, Manado 95017
North Sulawesi, Indonesia
Tel. 62 - 431 - 838 440 ( Office )
62 - 431 838 441 ( Reception )
Cell Ph. 62 -(0)81 2430 2974
62 - (0)81 2430 2975
info@lumbalumbadiving.com
www.lumbalumbadiving.com

 
LUMBALUMBA DIVING

Duik Resort in
Manado, Noord-Sulawsie, IndonesiŽ


TESTIMONIALS
FLESSENPOST

RainbowKlik de link in de kaart om te zien wŠŠr in Manado, Noord-Sulawsie, IndonesiŽ, we ons precies bevinden.

Wist u dat........?

"Lumbalumba" DOLFIJN betekend in het Indonsisch. Leer meer over Dolfijnen en Walvissen.


U op ongeveer 30 verschillende plekken kunt duiken bij LumbaLumba Diving en we ontdekken nog steeds nieuwe stekken. Klik Duiken voor meer informatie.


Bekijk de prachtige foto's gemaakt door Opo Laut!