OVER BUNAKEN (Dutch)


Bunaken Nationaal Onderwater Park is een officieel erkend en beschermd natuur reservaat. Met een noordelijke en zuidelijke sectie bestaat het uit twee delen. De totale grootte is 79.056 hektare aan land en zee oppervlakte. Waar het zuidelijke deel voornamelijk uit kustgebied bestaat, heeft het noordelijke deel, naast kustgebied, ook nog vijf eilanden binnen haar grenzen. Deze eilanden zijn: Bunaken (waar het hele park ook naar is vernoemd), Siladen, Manado Tua, Mantehage en Nain.
Bijna 22.000 mensen wonen in het park, verdeeld over ongeveer 30 dorpen (kampungs). Het park is al generaties lang bewoond en al lang voordat dit gebied tot natuur reservaat werd verklaard in 1991. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn landbouw en visserij.
Hoewel Bunaken dus al een natuur reservaat is voor bijna 25 jaar, is het pas sinds 1998 dat er ook effectieve bescherming plaatsvindt. Met de introductie van een toegangsprijs voor bezoekers in 2001, werdt het een voorbeeld park voor andere reservaten. In 2003 werdt Bunaken Marine Park zelfs globaal winaar van de fel begeerde en prestigieuze "Tourism for Tomorrow" bokaal van Britisch Airways.
Vandaag de dag behoord het Bunaken park tot één van de beste duikgebieden in de wereld. Helder, blauw en warm water, spektaculaire wanden, een enorme diversiteit aan koralen, vissen (groot, klein), dolfijnen en walvisen. Te veel om op te noemen. Een waar paradijs voor beginnende / ervaren duikers en onderwater fotografen. De meeste duikplaatsen zijn ook uitstekend geschikt om te snorkelen, dus als u niet duikt maar de onderwater wonderen van een geringere diepte wilt bekijken hoeft u niet bang te zijn dat u iets mist. Voor meer informatie bekijk ook onze andere pagina's of contact ons direct.Logo

LUMBALUMBA DIVING
- The diving with a difference -

PO Box 1721, Manado 95017
North Sulawesi, Indonesia
Tel. 62 - 431 - 838 440 ( Office )
62 - 431 838 441 ( Reception )
Cell Ph. 62 -(0)81 2430 2974
62 - (0)81 2430 2975
info@lumbalumbadiving.com
www.lumbalumbadiving.com

 LUMBALUMBA DIVING

Duik Resort in
Manado, Noord-Sulawsie, IndonesiŽ

TESTIMONIALS
FLESSENPOST

RainbowKlik de link in de kaart om te zien wŠŠr in Manado, Noord-Sulawsie, IndonesiŽ, we ons precies bevinden.

Wist u dat........?

"Lumbalumba" DOLFIJN betekend in het Indonsisch. Leer meer over Dolfijnen en Walvissen.


U op ongeveer 30 verschillende plekken kunt duiken bij LumbaLumba Diving en we ontdekken nog steeds nieuwe stekken. Klik Duiken voor meer informatie.


Bekijk de prachtige foto's gemaakt door Opo Laut!